Velika Britanija
0

Oduzeta mu vozačka jer se vozio u Barbie automobilu

Sarajevo-x.com
Britancu Paulu Huttonu iz Essexa oduzeta je vozačka dozvola jer je navodno pijan vozio Barbie automobil, koji jedva da doseže brzinu od 6,4 kilometra po satu.

Četrdesetogodišnji Britanac nakon saslušanja na sudu kazao je kako mu nije krivo zbog kazne, ali je veoma iznenađen.

Naime on je točkove na Barbie automobilu zamijenio većim, jer je radio na jednom projektu, ali brzina te dječije igračke je ostala nepromijenjena.

Hutton je bivši RAF-ov inžinjer aeronautike te je radio na projektu u sklopu studije elektrotehnike na Institutu Colchester.

"Ja sam na trećoj godini elektrotehnike i ovo je bio mali projekat koji sam radio sa sinom koji ide na kurs za automehaničara. Kada smo završili projekat nisam mogao odoljeti a da ne provozam automobil", kazao je Hutton koji ima četvero djece.

Hutton je priznao da je pijan vozio automobil, te mu je na tri godine oduzeta vozačka dozvola, jer je već ranije imao kaznu zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Također, dobio je i 12 mjeseci uslovne kazne, te mora platiti 96 eura za sudske troškove.

"Ovo je veoma neuobičajeno. Za 15 godina rada nisam vidio ovakvo nešto. To vozilo ne može čak doseći brzinu ni brzinu mopeda i lako ga može prestići i pješak", kazao je sudac Neil Munson, prenosi Daily Telegraph.

Policija je vozilo zaplijenila, a Hutton se nada da će mu biti vraćeno.