Belgija
0

Održan prvi izbor za Miss beskućnica

FENA
Žena od 58 godina pobijedila je u subotu navečer u Belgiji na prvom natjecanju za Miss beskućnica, organiziranom kako bi se javnost suočila s problemima ljudi bez krova nad glavom ali došlo je i do svojevrsne polemike.

Pobjednica je Therese Van Belle iz Schaerbeeka, javila je agencija Belga. Osvojila je godinu dana besplatnog smještaja u kući za iznajmljivanje. Poput devet konkurentica iz finala, pružit će joj se pomoć u pokušaju dobivanja stalnog zaposlenja.

  • Kandidatkinje moraju imati izraženu želju da napuste uličarenje i angažiraju se u razvijanju društvenog života, objašnjavaju organizatori na internetskoj stranici.

Inicijativu je kritiziralo nekoliko organizacija za pomoć beskućnicima koji u njoj vide deplasiranu marketinšku inicijativu i pomanjkanje poštovanja spram ljudskog dostojanstva.

  • Želimo tim izborom upozoriti na problematiku beskućnika. Oni na taj način dobivaju priliku za novi početak, kazala je jedna od organizatorica natjecanja Aline Duportail, prenosi u nedjelju Hina.