Ideja danskog arhitekte
0

FOTO / Od znaka Hollywood uskoro bi mogao nastati hotel

Sarajevo-x.com
Natpis Hollywood, simbol Kalifornije, Los Angelesa i filmskog svijeta mogao bi uskoro postati luksuzni hotel za one bogate i slavne. Čitav projekat osmislio je danski arhitekta koji vjeruje u uspjeh svog nauma.

Prije samo nekoliko sedmica brojne poznate ličnosti krenule su u akciju spašavanja znaka Hollywood od urbanog razvitka. Zemljište na kojem se nalazi slavni znak bilo je na meti graditelja, te je bilo veoma vjerovatno da će se znak ukloniti. No, zahvaljujući čekovima koji su počeli pristizati sa svih strana, ali i zahvaljujući velikoj donaciji utemeljitelja Playboya Hugha Hefnera, znak je ostao.

Ipak, izgleda da je danski arhitekta pronašao način da spoji "ugodno s korisnim". Od simbola Los Angelesa i filmskog svijeta planira načiniti glamurozni hotel.
Iz hotela bi se pružao zadivljujući pogled na Los Angeles, jer je planirana gradnja i osmatračnice, a sobe bi bile luksuzno uređene, kao i čitav prostor u i oko hotela.
Slova bi bila dva puta veća, nego što su sada (13,7 metara), a iza njih bi se nalazili stanovi i sobe urađeni u najmodernijem svjetskom stilu.

"Ja sam obožavatelj ovog znaka i veliki ljubitelj neiskorištenih prostora u Americi", kazao je danski arhitekta Christian Bay-Jorgensen, dodajući da bi hotel mogao biti i mjesto za dodjelu Zlatnog Globusa i Oscara, ali i znak budućnosti, prenosi Daily Mail.