Zanimljivosti
30

Od djeteta do superheroja: Ovako tata animator ostvaruje snove svog sina

Klix.ba
James Hashimoto ima tri godine i poznat je po nadimku Action Movie Kid (Dijete iz akcijskog filma). Nadimak je dobio zahvaljujući svom ocu Danielu, autoru niza kratkih filmova u kojima se pojavljuje James.

Daniel je zaljubljenik u animaciju i specijalne efekte, a radi za poznatu kompaniju Dreamworks Animation iz Los Angelesa. Kaže da ga njegov sin svakodnevno podsjeća da je život avantura. Stoga njegove maštarije i igru pretvara u kratke akcione videosnimke.

Hashimoto je radio na animiranim filmovima "Kung Fu Panda" i "How to Train Your Dragon". Na pitanje kako je došao na ideju da prerađuje snimke svog djeteta, rekao je: "James ima veoma bogatu maštu. Svakog jutra kad se probudi kaže mi koji će junak toga dana biti. Jednog jutra je bio Iron Man i razbijao sve po kuhinji. Tada sam odlučio da ga snimim i kasnije dodam laser u njegovim rukama".

Taj video je na Facebooku izazvao sjajne reakcije, pa su se snimanja i dorađivanja specijalnim efektima nastavila, te je na YouTubeu otvoren kanal The Action Movie Kid.

James će uskoro dobiti "kolegu" ili "kolegicu" ispred kamere. Njegova majka će se poroditi u septembru.