U ledenoj kocki do smrzavanja
0

Oborio svjetski rekord, pa završio u bolnici

Sarajevo-x.com
Mađioničar Gennady Palychevsky završio je u bolnici sa teškim smrzotinama nakon što je više od 64 sata proveo u ledenoj kocki pokušavajući oboriti svjetski rekord.

Iluzionist iz Latvije proveo je 64 sata i 32 minute u ledenoj kocki u Moskvi prije no što je zatražio liječničku pomoć, te hitno prevezen u bolnicu.

"Posljednja noć je bila najteža. Svaki sat smo pomišljali kako je to njegov posljednji u ledenoj kocki i u pet sati ujutro već smo počeli paničiti. On je bio jako loše kada je izašao iz ledene kocke, no na sreću sada se osjeća mnogo bolje“, kazala je Jelena, supruga mađioničara.

Liječnici su istakli kako su Palychevskog samo sekunde dijelile od smrzavanja do smrti.

Mađioničar, koji je za svoj podvig vježbao punih šest mjeseci, nije jeo niti pio sve to vrijeme koje je proveo u ledenoj kocki zbog čega je bio jako iscrpljen.

Njegov 'performans' uživo su prenosili latvijski mediji, a video zapis će biti poslan Gunnessovoj knjizi rekorda. O ovom mađioničaru će se snimati i dokumentarac krajem 2010. godine.

Zvaničnici su kazalo kako je mađioničar Palychevsky proveo 32 minute duže u ledenoj kocki od prethodnog rekordera, Izraelca Hezija Dayana.