Zanimljivosti
0

Objavljene prve fotografije Disneyjevog parka posvećenog "Avataru"

Klix.ba
Kada se filmski hit Jamesa Camerona, "Avatar", pojavio u kinima 2009. godine, fanovi nisu mogli prestati pričati o specijalnim efektima koji su "oživjeli" Pandoru, svijet u kojem žive Na'viji. Disney im je izašao ususret i sada radi na izgradnji tematskog parka posvećenog Pandori i "Avataru".

Kompanija Disney najavila je izgradnju tematskog parka, koji tek treba dobiti zvanično ime, a koji će biti otvoren 2017. godine u Walt Disney World Resort's Animal Kingdom.

Predsjednik Disneyjevih parkova i odmarališta, Tom Staggs, otkrio je prve fotografije parka tokom D23 Expoa u Tokyo Disney Resortu.

"Ove konceptualne fotografije prikazuju, u epskoj razmjeri, svijet Avatara, u kojem će gosti moći posjetiti lebdeće planine i lutati kroz noćnu džunglu punu svijetlećeg bilja. Također će otkriti kakav je osjećaj uzletjeti ka nebu, jašući bansheeja", napisao je Staggs na svom blogu.

Tematski park razvija Walt Disney Imagineering, zajedno sa Cameronom i studiom Lightstorm Entertainment. Izgradnju ove atrakcije Disney je najavio još u septembru 2011.

"Dok sam šetao kroz park, zamišljao sam Pandoru kako oživljava svuda oko mene i zatekao sam se kako razmišljam o svim mogućnostima koje ćemo moći stvoriti u narednim godinama. Disney's Animal Kingdom je zaista nevjerovatno mjesto i ne mogu da zamislim bolji dom za naše prvo iskustvo sa 'Avatarom'", rekao je Cameron prilikom posjete lokaciji izgradnje parka na Floridi.

Disney je, također, najavio najveće širenje u historiji Animal Kingdoma, koje će uključivati čitav niz drugih atrakcija.

Vezani članci