Baš kao domine
0

Obaranje rekorda u padanju madraca

Sarajevo-x.com
Znate kako izgleda kada poredate domine ili karte tako da sve padnu jedna za drugom nakon što oborite prvu? Upravo ta ideja vodila je zaposlene u u kompaniji koja proizvodi dušeke u britanskom Gloucestershireu.

Postavili su 41 madrac duž tvornice, a između njih postavili po jednog radnika. Zabava je počela kad se prvi radnik nageo prema nazad.

Posljednji u nizu radnika koji padne na svoj madrac pada na pokretnu traku, koja ga "vozi" do kreveta, jorgana i jastuka, dodaje mu se plišani medvjedić i povez preko očiju, a potom mu se u krevetu pridruži djevojka koju zajedno s njim "upakuju" u kamion i voze dalje.

Video snimljen 26. juna mogao bi biti dokaz obaranja svjetskog rekorda, ali nakon što Guinnessova Knjiga rekorda prizna da je to poduhvat na koji se niko prije njih nije odvažio.

"Kontaktirali smo Guinnesovu Knjigu rekorda i izgleda da nema oficijelnog svjetskog rekorda u ovoj disciplini. Poslali smo im detalje našeg pokušaja i sada čekamo potvrdu da smo ga postavili", ispričala je menadžerica kompanije Julie Flitter, a prenosi Daily Mail.