300 fotografija za 100 dana
0

Obama navija, pomjera namještaj, trči s psom...

Sarajevo-x.com
Samo su rijetki političari znali tako uspješno iskoristiti moć svoje porodice kako bi promovisali najviše vrijednosti. Američki predsjednik Barack Obama pobrao je simpatije širom svijeta, a prvih 100 dana njegovog predsjedavanja ostat će zabilježeno na 300 objavljenih fotogafija prikupljenih na jedno mjesto.

Obama je u Bijeloj kući pokazao da, kao i svi drugi ljudi, pomjera namještaj u novom domu, šeta s psom i obavlja druge aktivnosti u periodima kad ne razmatra problem recesije, opasnosti iz Irana ili vraćanja stabilnosti Afganistanu i Iraku. Novi predsjednik SAD-a pokazao je da se ne libi da isprlja svoje ruke kroz svakodnevne poslove.

Naravno, neki snimci su dotjerivani, ali svakako nude svima koji su zainteresovani uvid u predsjednikov život iza 'političke scene', piše Daily Mail.

Iako djeluju kao pretjerivanje, neke fotografije prikazuju i šta to grickaju Obame, kako predsjednik navija i prijateljski pozdravlja građane, te kako to izgleda kad upražnjava svoje omiljene sportske aktivnosti.

Dakle, za sve one kojima nije dosta 'Obamamanije', tu je novi blok fotografija koje rezimiraju stodnevno predsjedavanje Baracka Obame za koje je sam rekao: "Drago mi je zbog napretka, ali nisam zadovoljan."