Neobično opravdanje
0

Obama napisao ispričnicu za djevojčicu

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Zamislite kako će djeca gledati desetogodišnju Kennedy Corpus kad se na nastavi pojavi sa ispričnicom s razlogom izostanka sa zadnjeg dana u školi koju je lično napisao američki predsjednik Barack Obama.

Naime, otac djevojčice John Corpus iz Green Baya u Wisconsinu, na sastanku s predsjednikom u tamošnjoj srednjoj školi Obami je postavio pitanje o zdravstvenoj zaštiti. Uz to, napomenuo je da je njegova kćerka propustila nastavu tog dana kako bi prisustvovala događaju, te se nada da neće dospjeti u nevolje.

"Treba li da napišem ispričnicu?" upitao je predsjednik. Prisutni su se nasmijali, misleći da se šali, no Obama je bio potpuno ozbiljan. Uzeo je komad papira i napisao nastavnici: "Molim vas opravdajte Kennedy izostanak. Sa mnom je. Barack Obama."

Nakon toga ustao je i proslijedio djevojčici ispričnicu, na šta je ona bila više nego iznenađena.

"Mislila sam da se šali dok nije sišao sa pozornice", izjavila je poslije desetogodišnjakinja, pokazujući papirić ispred TV kamera. "Ovo mi je najbolja stvar u životu."

Učenica četvrtog razreda osnovne škole Aldo Leopold već zna šta će učiniti sa ispričnicom: uokviriti je zajedno sa ulaznicom koju je dobila za ovaj događaj. Učiteljici će, kako kaže, napraviti kopiju.