Plastični ratnik
0

Obama kao "Action Man"

Sarajevo-x.com
Foto: GAMU TOYS/REX FEATURES
Foto: GAMU TOYS/REX FEATURES
Nakon što su se na tržištu pojavile lutkice s imenima dvije kćerke novog predsjednika SAD-a, japanska tvornica igračaka napravila je i plastičnog Baracka Obamu - ratnika sa samurajskim mačem iz Ratova zvijezda, pištoljem i drugom opremom.

Kompanija Gamu-Yoys tako je odlučila unovčiti historijsku pobjedu prvog američkog predsjednika afroameričkog porijekla. Obama osim što je predviđen za "borbu protiv neprijatelja" ima i jedno miroljubivije izdanje - možete ga obući u "casual" odjeću sa jaknom preko ramena dok drži govor.

Figurica visoka tek tridesetak centimetara dolazi sa izmjenjivim rukama i nogama, kao i oružjem, tako da obožavatelji širom svijeta mogu Obamu predstaviti onako kako im se najviše dopada.

Igračka neodoljivo podsjeća na "Action Mana", a Obama je prvi američki predsjednik predstavljen na ovaj način, bilježe svjetski mediji. Osim njega, senatorka Aljaske Sarah Palin također ima lutku načinjenu prema njenom liku, zajedno sa ružom za usne, neizostavnim naočalama, ali i pištoljem za pojasom.

Još uvijek se ne zna koliko će koštati "akcijski Obama".