PETA
0

"Obama je trebao biti samilostan prema muhi"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Grupa koja se zalaže za etičko tretiranje životinja (PETA) oglasila se nakon prikazivanja snimka u kojem američki predsjednik Barack Obama u toku intervjua ubije dosadnu muhu. PETA poručuje kako bi Obama trebao zauzeti "humaniji stav" kada se takav slučaj sljedeći put dogodi u Bijeloj kući.

"Podržavamo čak i male znatiželjne i najmanje simpatične životinje", rekao je glasnogovornik organizacije Bruce Friedrich, a prenosi AP. "Vjerujemo da bi ljudi, gdje god je to moguće, trebali biti samilosni prema svim životinjama."

Podsjetimo, sporni "incident" zbio se na snimanju intervjua za TV kuću CNBC u jednoj od prostorija Bijele kuće. Sa Obamom je razgovarao voditelj John Harwood.

"Izađi", povikao je američki predsjednik dosadnom insektu. Kad insekt nije poslušao, sačekao je da se zaustavi i usmrtio ga.

"I, gdje smo stali?" upitao je voditelja te prokomentarisao: "Ovo je bilo veoma impresivno, zar ne? Zgrabio sam gubitnika."

Friedrich je poručio kako je PETA zadovoljna Obaminim glasanjem u Senatu kad su u pitanju prava životinja, ali mu ubijanje muhe ne mogu tako lako oprostiti.

"Ubijanje muhe na TV-u pokazalo je da ni on nije savršen, a nama bi bilo draže da to nije uradio", poručio je glasnogovornik.

Iz Bijele kuće nisu komentarisali ovaj događaj.