Izbor CNN-ovih čitatelja
2

Obama je naintrigantnija osoba 2012. godine

Klix.ba
Barack Obama
Barack Obama
Predsjednik SAD-a Barack Obama izabran je za najintrigantniju osobu u 2012. godini. CNN je izabrao 20 osoba koje su tokom 2012. godine najviše privukle pažnju javnosti. Njihovi čitatelji su glasali i odlučili: Obama je prvi!

Na drugom mjestu nalazi se 14-godišnja Malala Yousufzai koja je u oktobru ove godine upucana jer je širila sekularizam i borila se za školovanje djevojčica u Pakistanu.

Felix Baumgartner se našao na petom mjestu zahvaljujući historijskom skoku sa ruba svemira. Ovaj podvig izveo je 14. oktobra kada je svojim tijelom probio zvučni zid. Iako je u slobodnom padu proveo samo četiri minute i 20 sekundi uspio je nakon nekoliko desetaka sekundi dostići brzinu od 1.342 kilometara na sat.

Vlasnik najgledanijeg spota na YouTubeu za pjesmu "Gangnam Style" Psy našao se na osmom mjestu. Za ovim hitom poludio je cijeli svijet i svi se rado njišu u ritmu njegove muzike.

Posljednji na listi je John Roberts, konzervativni šef pravde SAD-a koji je neočekivano glasao i podržao Obamin zakon o zdravstvu.

U glasanju je učestvovalo 45.910 osoba.