Zanimljivosti
368

Novi trend u Americi: Tetoviranje očiju

Klix.ba
(Foto: Društvene mreže)
Tetovaže su već odavno postale svakodnevna pojava, kako kod nas tako i u svijetu. Čini se kao da skoro svako ima barem jednu. Ipak, uvijek postoje oni koji žele ići korak dalje. Tako je nastao trend tetoviranja bjeloočnice, koji u posljednje uzima sve više maha u SAD-u.

Prvi koji je ovu bizarnost primijenio na svom tijelu bio je američki tattoo majstor koji se služi pseudonimom Luna Cobra.

Vjerovali ili ne, Cobra je uspio nagovoriti troje prijatelja da na njima isproba ovu tehniku, a nakon što je fotografije rezultata podijelio putem društvenih mreža, sve se pretvorilo u novi modni trend.

"Do sada sam tetovirao stotine ljudi na ovaj način. Ako vam se sviđa dekorirati svoje oči, zašto to onda ne biste učinili? Smatram da to donosi dašak fantazije u realnost", rekao je Cobra za BBC.

Naime, njegova tehnika funkcioniše tako što se pigmenti boje izbora injekciom ubrizgavaju u gornji sloj oka ili konjuktive. Za cijelo prekrivanje bjeloočnica potrebna su četiri ovakva tretmana. Udruženje američkih oftalmologa osudilo je ovu praksu, ističući kako može dovesti do sljepila i infekcija koje se mogu proširiti i na druge dijelove tijela.