Zanimljivosti
0

Novi sport u Kanadi - borba jastucima

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Možda nije isto kao ženska borba u blatu, ali i borba jastucima je privukla pažnju, barem u Kanadi. U Torontu se, naime, svaki četvrtak navečer i nedjelju popodne skuplja grupica žena kako bi se u ringu tukle jastucima.

Ovdje se ne radi ni o kakvom reality showu, već o treningu Lige borbe jastucima, novog sporta u kojem trenutno aktivno sudjeluju 22 članice i jedan muški povjerenik, Stacey P. Case.

Case, 38-godišnji bubnjar čiji je posao printanje letaka i majica za njegov bend, pokrenuo je ligu nakon što je skupina djevojaka na jednom njihovom koncertu spontano započela borbu jastucima kao dio performansa. "Dvije su se djevojke iz publike potpuno unijele u borbu, pa sam pomislio zašto to ne bi za stvarno počeli. Zgrabio sam mikrofon i pitao ih bi li nastavile, a one su oduševljeno prihvatile", objasnio je Case.

Kriteriji su za sudioništvo od početka bili minimalni, ali glavno je bilo da su u pitanju žene. Na oglas objavljen u lokalnim novinama javilo se 30 djevojaka. Međutim, samo ih se pet pojavilo, a među njima bivša alkoholičarka, 35-godišnja Polly Esther, koja se pali na Johnnyja Casha.

"U stvarnosti je nabrijana konobarica, pa i u ringu također. Ne želimo glumice koje će se pretvarati da su netko drugi. Da smo htjeli borbu jastucima s opaticama, pozvali bi opatice", zaključio je Case.