Zanimljivosti
1

Nosi žene bjelkinje oko vrata kao šal u svrhu promocije međurasnih odnosa

Klix.ba
Umjetnik Nate Hill privukao je pažnju javnosti kontroverznim fotografijama na kojima se vidi kako nosi žene bjelkinje oko svog vrata kao šal.

Tridesetšestogodišnji Hill kazao je da to radi u svrhu promovisanja međurasnih odnosa. Fotografije na kojima nosi skoro potpuno gole žene oko vrata uradio je kako bi privukao pažnju muškaraca crnaca koji možda misle da je biti sa ženom bjelkinjom simbol statusa, rekao je za MailOnline.

Projekt je pokrenuo prije četiri mjeseca, a fotografije objavljuje na Instagramu pod nickom @TrophyScarves. U kratkom periodu uspio je privući pažnju 7.500 osoba koje ga prate.

"Ne želim govoriti ljudima šta da rade u svojim životima. Samo se nadam da će istražiti svoje motive", rekao je Hill čija je majka bjelkinja, a otac crnac. Oženjen je, ali njegova žena mu ne stvara probleme u vezi sa ovim projektom, za razliku od feministkinja i drugih grupa koje se bore za prava žena.

"Da, nosim ih kao šal, ali nije poenta u tome. Svoju suprugu sam blokirao na Twitteru. Prati me na Instagramu, ali vjerovatno ću je i tamo blokirati", rekao je Hill koji inače radi u laboratoriju na testiranju voća u medicinske svrhe.

Hill je poznat po svojim kontroverznim projektima zbog kojih ga umjetnička zajednica nikada nije prihvatila. Jedan od njih je White Power Milk, sarkastični online projekt u kojem je prodavao mlijeko kojim su prethodno kavkaske žene ispirale grlo.