U kancelariji
0

Noge u zrak protiv dosade

Sarajevo-x.com
Grupa djevojaka iz Moskve uzrokovala je pometnju kada je na takmičenje, koje je organizovala jedna reklamna agencija, poslala video svoje 'tačke' sinhroniziranog plivanja u svom uredu.

Uprkos protivljenju uprave kompanije za koju rade, djevojke su odlučile ostati čvrste u svojoj namjeri da video pošalju na takmičenje. Baš njihov snimak odnio je pobjedu na ovom takmičenju, a u proteklih nekoliko sedmica pogledan je više od milion puta.

"Tražili su od nas da napravimo video koji će imati veze sa uredom, jer su ciljna publika bili zaposleni ljudi. Kada smo pogledali snimak ovih djevojaka, shvatili smo da smo upravo dobili pobjednike", ispričao je kreativni direktor agencije Ilya Korneyev.

Duge noge i kreativnost su 'sinhroniziranim plivačicama' donijeli publiku širom svijeta, a djevojke kažu da se ni u snu nisu nadale takvom rezultatu, pogotovo ne tako velikom broju komentara koje je video primio.

Profesionalci poručuju da ovakve vrste aktivnosti, iako nekonvencionalne, mogu mnogo poboljšati atmosferu na poslu.

"Ovakve vrste aktivnosti omogućavaju zaposlenim da se izraze bolje nego tokom uobičajene radne rutine. Na taj način njihova motivacija je bolja, a i njihov interes za posao i za osobe sa kojima rade je povećan", objasnila je psihologinja Maria Ladionenko, kako prenosi RT u četvrtak.

Kreativne Ruskinje rade u arhitektonskom uredu i njihova radna svakodnevnica je vrlo dosadna, te su video i snimile kako bi razbile monotoniju.