{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nježan, zabavan i i sasvim običan: Fotografije Fidela Castra kakvog do sada niste vidjeli

21.12.2014. u 10:16
15
52
Nježan, zabavan i i sasvim običan: Fotografije Fidela Castra kakvog do sada niste vidjeli
15
Privatne fotografije Fidela Castra koje do sada nikada nisu izašle u javnost, objavljene su prvi put. Na fotografijama je prikazana druga, nježnija strana Fidela dok se odmara na pecanju ili uživa u ženskim nježnostima okićen cvijećem.
Među fotografijama je i jedna na kojoj kubanski revolucionar stoji pored Che Guevare na dočeku indonezijskog diktatora Shurata na aerodromu 1950-ih godina. Kolekciju negativa privatnih Castrovih fotografija posjeduje Ron Telpner iz Toronta koji ju je čuvao godinama.

"Dobio sam negative od jednog starijeg muškarca kada sam bio na pijaci na Kubi 1993. godine, ali nisam imao pojma šta kupujem jer su slike bile tako male na negativima. Kazao je da je bio nekada privatni fotograf Fidela Castra, ali nisam mu povjerovao sve dok u novinama nisam vidio slične fotografije koje je isti fotograf napravio, a prodate su za 50.000 dolara", rekao je Telpner.

Na filmu se nalazi 30 crno-bijelih fotografija iz perioda 1957-1959. godine.

Castro, koji je vodio Kubu 48 godina, sada živi u mirnom predgrađu zapadne Havane, a njegovu kuće čuva policija 24 sata dnevno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: