Ko hoće, nađe način
33

Nisu mogli otići na putovanje pa su napravili tropski vrt u bašti kod kuće

L.K.
Foto: LadBible
Foto: LadBible
Predani i snalažljivi suprug Chris Lodge svojoj je ljepšoj polovini izgradio Havajski tropski raj u njenoj bašti, a za to mu je bilo potrebno dvije godine napornog rada i oko 45 hiljada dolara koje je postepeno ulagao u materijale.

Chris i njegova supruga Sharon šest dugih godina nisu otišli na odmor, te je on odlučio dovesti odmor njima. Projekat je započeo 2017. godine jer je želio da njegova supruga ima mjesto na kojem može odmoriti od obaveza oko posla i bolesnog psa.

Vrijedno je radio svakog vikenda, a rezultati su veoma impresivni. Njih dvoje ističu kako je rezultat vrijedio svakog centa.

"Voljeli smo ići na odmore, ali sada vodimo velike biznise i mnogo radimo. Nismo imali vremena da putujemo u posljednjih šest godina. Naš pas ima zdravstvene probleme zbog kojih ga ne želimo i ne možemo napustiti", kaže Chris dodavši kako sada idu na odmor koji vole i zaslužuju, a on im je bliže nego ikad.

Oni od posla odmaraju tako što odu na piće u tropski vrt te se opuštaju uz odličnu atmosferu.

"Dok boravite u ovom vrtu imate osjećaj kao da ste na drugoj strani svijeta. Nikada ne biste pretpostavili da ste u vrtu u Velikoj Britaniji, to je nešto na šta zaboravljate", kaže Chris. Njih dvoje redovno pozivaju prijatelje da zajedno odmaraju. Ističu kako ih raduje činjenica da svojom idejom uljepšavaju svoje živote, ali i živote svojih prijatelja.