Nasljednik He Pingpinga
0

FOTO / Nino Hernandez (24) je visok 70 cm, a težak svega 10 kg

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Dvadesetčetverogodišnji Kolumbijac preuzeo je titulu najnižeg čovjeka na svijetu. Naime, Edward Nino Hernandez je visok jedva 70 centimetara, a težak je svega deset kilograma.

"On nije rastao od svoje druge godine", kazala je Noemi Hernandez, majka najnižeg čovjeka na svijetu, koji je nedavno svoj rekord ubilježio i u Guinnessovoj knjizi rekorda.

"Ljekari nam nikada nisu znali objasniti zbog čega je Hernandez ostao tako nizak. Nikada nam nisu dali dijagnozu", ispričala je majka Noemi, dodavši da je njen sin po rođenju bio svega 38 centimetara dug, a težio je 1,5 kilograma.

Foto: AP
Foto: AP
Navodno, ljekari su za slučaj Hernandeza bili zainteresovani do njegove treće godine, a zatim su odustali.

"Ja sam sretan zbog toga što sam jedinstven", kazao je Nino Hernandez, dodavši da mu ne smeta to što je nizak i što se razlikuje od svojih vršnjaka, prenosi "Daily Telegraph".

Štaviše, njegova visina mu ne smeta ni na ljubavnom planu. Kazao je kako je vidio fotografiju najniže žene na svijetu koja je iz Indije, ali nije zainteresovan za nju.

"Ja imam djevojku. Ona je također iz Bogote, zove se Fanny, ima 18 godina i visoka je 1,5 metara", kazao je Nino.

I

Foto: AP
Foto: AP
nače, mladi Kolumbijac će titulu najnižeg čovjeka nositi samo nekoliko mjeseci. Naime, Khagendra Thapa Magar iz Nepala u oktobru puni 18 godina i tada će preuzeti tutulu od Nine. Magar je visok samo 56 centimetara i već sada je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda kao najniži tinejdžer na svijetu.

Napominjemo, najmanji čovjek na svijetu ranije je bio He Pingping iz Kine, no on je preminuo 13. marta.