Tajna 103-godišnjakinje
0

"Nikad nisam imala momka i nisam preskakala večeru"

Sarajevo-x.com
Gladys Gough
Gladys Gough
Tajnu dugovječnosti mnogi traže u zdravoj prehrani i aktivnom, sportskom načinu života. No, Britanka Gladys Gough, koja je nedavno proslavila 103 godine, tvrdi da je njen recept za dugovječnost život u celibatu.

Gladys Gough iz Stoke-on-Trenta nikada nije imala momka i nije pomišljala na udaju i na to da dobije djecu.

Umjesto da se skrasi i osnuje porodicu ona je sa sestrom proputovala svijet, vidjela neka od najegzotičnijih mjesta na svijetu i nikada nije preskakala večeru.

"Nikad nisam imala momka. Nisam se mogla time zamarati i vjerovatno je to jedan od razloga zbog čega ovako dugo živim. Također, nikada nisam preskakala večeru", ispričala je Britanka za Daily Mail.

Tokom svog dugog života sa sestrom Ednom proputovala je gotovo cijeli svijet.

Danas živi u staračkom domu i njeni prijatelji tvrde da je veoma živahna, vedrog duha i žena sa veoma dobrim smislom za humor.

Gladys Gough i njena sestra Edna bile su nerazdvojne. Ni Ena se nije udavala, a kada je umla u 85 godini, njenoj sestri je bilo jako teško da nastavi sama dalje.

"Gladys i Edna su bile nerazdvojne. One ne samo da su bile sestre već i najbolje prijateljice. One su živjele skupa i niko drugi im nije bio potreban", kazala je prijateljica Anne Tilley.

Svi prijatelji dugovječne Britanke tvrde da je ona zaista divna žena koja ima veliko iskustvo i koja je veoma šarmanta uprkos svojim godinama.