Zanimljivosti
38

Nikad ne znate ko vam može pomoći: Beskućnik u Londonu pomogao ženi u nevolji

Anadolija
Nicole Sedgebeer iz Velike Britanije je na društvenim mrežama podijelila svoje iskustvo zbog kojeg, kako je istakla, nikad više beskućnike neće posmatrati kao opasne ljude.

Nicole je, navodno, propustila zadnji večernji voz iz Londona prema kući i shvatila je da će možda noć provesti na ulici u njoj nepoznatom gradu.

Ipak, u jednom momentu, kada nije znala šta da uradi, u pomoć joj je priskočio Mark.

"Baš kad sam htjela zaplakati, pojavio se Mark, beskućnik. Rekao je da će me odvesti u kafić koji je otvoren i da je preopasno da po noći hodam sama. Nakon kafe i razgovora ostavio me tamo i objasnio mi da mora ići do svoje vreće za spavanje, ali da će po mene doći u 5 ujutro da me otprati na stanicu. Ja sam i dalje imala predrasude i nisam vjerovala da će se vratiti. Prošlo je 5 sati, a njega nije bilo. Kad sam krenula, Mark je trčao ulicom prema meni. Ne samo da je došao, nego je morao ići i autobusom po mene", navela je Britanka.

Dodala je kako tog čovjeka vjerojatno ranije ne bi ni pogledala da je tražio sitniša od nje.

"Učinio je da jedan potpuno nemili događaj u mom životu postane iskustvo koje mi je otvorilo oči. Mark, ti si poseban čovjek, nikada više neću s predrasudama gledati na beskućnike", napisala je Nicole na društvenoj mreži uz fotografiju s Markom.