Hrvatska
0

Nije htio pas, pa vlasnik ugrizao policajca za nogu

FENA
Pomahnitali 52-godišnjak iz mjesta Frkuljevec Mihovljanski na sjeveru Hrvatske spriječio je jučer radove djelatnika vodovoda, potom nahuškao psa da napadne policajce te na kraju sam jednog od njih ugrizao za nogu, a u svemu mu je asistirala supruga koja je, tvrde u policiji, vrijeđala i omalovažavala policajce.

Mještanin sela u općini Mihovljan jučer poslijepodne onemogućavao je i ometao radove djelatnika vodovoda zbog čega je pozvana policija.

Po dolasku policajaca iz Zlatara 52-godišnjak ih je počeo vrijeđati i omalovažavati, a na njihovu zapovijed nije se smirio. U policiji tvrde da su policajci potom radi sprečavanja daljnjeg narušavanja javnog reda i mira te privođenja u stanicu prema njemu "upotrijebili sredstva prisile - tjelesnu snagu", no on im je "pružio aktivni otpor" te zapovjedio svom psu da napadne policajce.

Napadnuti policajac "energičnom je intervencijom odbio napad psa", no umjesto psa za nogu ga je ugrizao 52-godišnjak. Napadač je tek potom savladan, vezan i priveden.

U policiji kažu da je prilikom intervencije 50-godišnja supruga uhapšenog također vrijeđala i omalovažavala policajce.

Protiv oboje slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a 52-godišnjaka čeka i kaznena prijava zbog napad na službenu osobu.