Zanimljivosti
33

Ni smrt ih nije rastavila: Preminuli na isti dan nakon 65 godina braka

Klix.ba
Ferdinando i Mary Acerra, porodična fotografija
Ferdinando i Mary Acerra, porodična fotografija
Ferdinando (89) i Mary Acerra (86) preminuli su dva dana nakon što su s porodicom i prijateljima proslavili 65. godišnjicu braka.

Upoznali su se 1951. godine u malom mjestu blizu grada Napulja, gdje je Ferdinando radio kao komandir italijanske vojske, a njegova buduća supruga Mary je tu došla na odmor. Nakon toga su se preselili u Stormville, država New York, gdje su živjeli narednih šest decenija.

Mary je bolovala od raka crijeva, a preminula je u snu. Tri sata kasnije je podlegao njen suprug koji je bolovao od raka mokraćnog kanala.

Osim raka Mary je imala i početni stadij Alzhajmerove bolesti. Par je, osim posljednjih mjeseci, mnogo vremena provodio zajedno.

"Bili su moji najbolji prijatelji", rekla je njihova unuka Alexis.

Početkom novembra desio je još jedan ovakav slučaj. Leonard i Hazel Cherry iz Texasa umrli su na isti dan, u razmaku od nekoliko sati, a bili su u braku 74 godine. Leonard je preminuo 3. novembra u 13 sati, a njegova supruga isti dan u 23 sata, iako je bila dobrog zdravlja.

Leonard i Hazel Cherry
Leonard i Hazel Cherry

Sličan slučaj se dogodio u augustu kada je par koji je bio u braku više od 60 godina preminuo u istoj prostoriji u razmaku od pola sata, a u posljednjim trenucima života držali su se za ruke.