Glasanje u toku
246

Nevjerovatne fotografije predjela iz BiH u konkurenciji za kalendar Svjetske meteorološke organizacije

N. O.
Foto: Vladimir Tadić
Foto: Vladimir Tadić
Bh. fotografi Vladimir Tadić i Boško Hrgić zabilježili su nekoliko nevjerovatnih fotografija predjela u BiH koje su u konkurenciji da se nađu na kalendaru 2024. godine Svjetske meteorološke organizacije (WMO) uz pomoć glasanja na njihovoj Instagram i Facebook stranici.

Fotograf Vladimir Tadić, više od sedam godina istražuje različite krajeve naše zemlje i svijeta, a fotografijama domaćih krajolika osvojio je brojne svjetske nagrade, dok su njegove fotografije postale poznate u cijelom svijetu.

Vladimir je prošao u uži krug konkursa za izbor fotografija za kalendar 2024. godine Svjetske meteorološke organizacije (WMO). U utrci je s dvije fotografije i to sa Vlašića i Visočice, a ukupno četvrti put u užem krugu te moguće i četvrti put za redom u kalendaru ove UN-ove organizacije.

Visočica (Foto: Vladimir Tadić)
Visočica (Foto: Vladimir Tadić)

Tražene su fotografije visokog likovnog i tehničkog kvaliteta koje su vezane za temu klimatskih akcija, ali i ljudi i zajednice koje rade na klimatskim pitanjima skrećući pažnju na zaštitu od sila prirode, ali i ljudskog utjecaja na nju.

Pored Tadića, u konkurenciji je i fotografija Boška Hrgića koji je zabilježio još jedan nevjerovatan prizor munja iznad Prnjavora.

Munje iznad Prnjavora (Foto: Boško Hrgić)
Munje iznad Prnjavora (Foto: Boško Hrgić)

Pored ocjene žirija i geografskog rasporeda fotografija glasanje na Facebook i Instagram stranici WMO će ući u obzir kod konačne odluke o uvrštavanju u kalendar.

Lajkanjem i dijeljenjem ovih fotografija možemo doprinijeti da naši krajevi budu prikazani na kalendaru 2024. godine Svjetske meteorološke organizacije. Glasanje traje do 18. septembra 2023. godine.

Pobjedničke fotografije će biti uvrštene u kalendar i prikazane na Svjetskom meteorološkom danu 2024. godine.