Zoološki vrt u Quebecu
2

Nevjerovatne fotografije polarnih medvjeda dok se kupaju

Sarajevo-x.com
Nekad nema ništa bolje od osvježavajućeg plivanja u hladnoj vodi. Ovi polarni medvjedi svakako misle tako jer su riješili da se dobro okupaju u vodama zoološkog vrta u Quebecu. Uz plivanje je bilo neizbježno i igranje kao dio prijateljske interakcije.

Ovi polarni medvjedi su se toliko uživjeli da su čak i pozirali za fotografe koji su željeli uhvatiti ovaj predivni momenat, prenosi Daily Mail.

U Kanadi, prema procjenama, žive tri trećine od svjetskog broja polarnih medvjeda, tako se njihov broj u Kanadi procjenjuje na 15.000 od 20.000. Ostale četiri države koje imaju polarne medvjede su Aljaska, Rusija, Grenland i Norveška.

Polarani medvjedi inače imaju tamnu kožu, ali bijelu dlaku koja žuti kako stare. U najvećoj brzini mogu dostići i do 40 kilometara na sat kada jure plijen. Naučnici tvrde da je globalno otopljenje natjeralo polarne medvjede da budu brži i da plivaju veće distance u vodi.

Jedan naučnik tvrdi da je posmatrani polarni medvjed plivao neprestano 232 sata, oko 687 kilometara u potrazi za hranom. Ranijih godina većinu hrane pronalazili su na ledu.