Zanimljivosti
0

Nevjerovatne fotografije iz prirode, od ljepote do brutalnosti

Klix.ba
Britanski Daily Mail je objavio nekoliko fotografija koje prikazuju svu ljepotu i brutalnost u životinjskom svijetu.

Neke će vas očarati dok će druge izazvati šok, ali na svakoj fotografiji prikazane su nevjerovatne različitosti u životinjskom svijetu. Tako možemo vidjeti orla kako proganja lisicu, dok druga fotografija prikazuje uplašenog babuna, koji pokušava pobjeći iz dječijih ruku.

Na ostalim fotografijama predstavljeni su intimni trenuci između dva geparda koji gledaju nepreglednu savanu kojom gospodare lavovi. Tu je i fotografija borbe insekata, napad guske na polarnu lisicu i nekoliko drugih.

Ovi snimci takmičit će se za najbolju fotografiju godine u organizaciji Veolia Environnement Wildlifea, jednog od najprestižnijih takmičenja na svijetu.

Jim Brandenburg, predsjednik žirija koji će proglasiti najbolje snimke kaže kako je zadivljen ljepotom i otkrićem trenutaka koji do sada nisu viđeni.

"Tajne životinjskog svijeta, kombinirane sa talentom fotografa, dale su nam priliku da vidimo rijetke fotografije u kojima istinski uživamo. Čast mi je da sam uključen u ovako važno takmičenje", kaže Brandenburg.

Londonski Muzej prirode u oktobru će biti domaćin izložbe najboljih fotografija prirode iz cijelog svijeta.