Zanimljivosti
10

Nevjerovatna priča: Dječak pronašao majku zahvaljujući YouTubeu

Klix.ba
Videosnimak na YouTubeu pomogao je dječaku u Sjedinjenim Američkim Državama pronaći majku koja je nestala u novembru prošle godine.

Nevjerovatna priča počela se razvijati nakon što je Brooke Roberts koji je poznat po društvenim eksperimentima i podvalama koje objavljuje na svom YouTube kanalu objavio snimak na kojem dijeli hranu beskućnicima u Los Angelesu.

Na videosnimku (2:29 minuta) Roberts je dao sendvič ženi sa plavom bojom kose koja je pušila cigaretu i čitala magazin dok je sjedila u zloglasnoj ulici Skid Row. Ovaj snimak iz radoznalosti pogledao je desetogodišnji dječak Evan Olsen koji živi na Floridi i na njemu prepoznao svoju majku.

Riječ je o Jaime Garlinghouse koja je nestala u novembru prošle godine i za koju porodica nije znala ni da je živa. Od ranije je poznato da je Jaime duševni bolesnik te da je imala problema sa ovisnošću.

Sedam dana nakon objavljivanja videosnimka Roberts je primio e-mail od dječakovog oca Eddija koji mu je objasnio da je žena s "crvenim puloverom, crnim uskim hlačama i ljubičastim cipelama" majka njegovog sina.

"Ne mogu vjerovati da si je pronašao, ti si čudo, Bog te je poslao", napisao je Eddi u e-mailu.

Otac dječaka objasnio je da je njegov sin plakao sat vremena nakon što je vidio svoju majku na videosnimku s obzirom na to da uopće nisu vjerovali da je ona živa.

Roberts i Eddie odmah su se povezali i odlučili otputovati u Los Angeles kako bi pronašli Jaime. Proveli su nekoliko dana hodajući ulicama i tražeći od ljudi bilo kakve informacije o ženi sve dok jedne večeri Eddie nije poslao poruku da je konačno pronašao Evanovu majku.

Iste večeri doveli su je u hotel kako bi se okupala i dobro naspavala, a već sutradan krenuli su i u kupovinu nove odjeće i mobilnog telefona.

Za Eddija finansijski nije bilo moguće da Jamie osigura pristojan život u LA-u, ali se nada da će uskoro i ona dobiti svoj dom na Floridi.

Brooke je sve vrijeme videokamerom dokumentovao potragu za ženom, a svoj snimak završio je sa suzama na licu moleći sve dobre ljude da pomognu Jamie i njenoj porodici.