Kalifornija
9

Nevjerovatna akcija spašavanja: Policajac izvukao vozača iz vozila u plamenu

DP
Screenshot: Facebook
Screenshot: Facebook
Policajac iz Kalifornije Jarred Houston uspio je spasiti život vozaču koji je ostao zarobljen u svom vozilu, a snimka spašavanja postala je senzacija na internetu.

Automobil se zapalio neposredno poslije nesreće, a požrtvovanost policajca učinila ga je herojem u SAD-u.

Snimka spašavanja zabilježena je kamerom službenog automobila i svjedoči o dramatičnim trenucima na jednoj cesti u Kaliforniji. Vozač poslije nesreće nije mogao otvoriti vrata , dok se ispod haube pojavio plamen koji je prijetio progutati vozilo. Policijska uprava u Elk Groveu objavila je snimku spašavanja vozača, dodavši opis: "Sekunde su važne".

Houston je brzo stigao do mjesta nesreće i ugledao automobil u suprotnoj traci. Prednji dio vozila je bio značajno oštećen, a ispod haube je izbijao plamen. Houston je prišao vozilu i primijetio da čovjek ne može izaći iz vozila. Policajac mu se obratio i saznao da je vozač zaglavljen u autu koji polako guta buktinja. Shvativši da je svaka sekunda važna, policajac je otišao do vrata suvozača i pokušao razbiti staklo.

"Sklonite se od prozora", upozorio je Houston bespomoćnog čovjeka prije nego što je razbio staklo. Zatim ga je uhvatio za ruku, povukao prema sebi i izvukao na sigurno.

Vozač je potom prevezen u lokalnu bolnicu, gdje je primljen s lakšim tjelesnim povredama. Uzrok nesreće se istražuje, a identitet čovjeka još uvijek nije objavljen, piše People.

"Ponosan sam na Houstona i njegov herojski podvig. Bez oklijevanja je učinio sve što je bilo nužno da bi se izbjegla tragedija. Ponosim se njegovom hrabrošću i plemenitošću", rekao je Timothy Albright, šef policijske postaje u Elk Groveu .

Objava snimke na Facebooku izazvala je brojne komentare korisnika koji su oduševljeni podvigom policajca. Neki su u dramatičnim trenucima prolazili ovom cestom i saznali ime junaka koji je spasio jedan život.

"Kakav podvig! Savršen primjer besprijekorne službe", napisao je jedan od mještana, dok su drugi prokomentarisali kako su poslije incidenta upoznali Houstona, te kako je njegov smisao za humor nevjerovatan.