{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nestrpljivi putnik iz aviona izašao na vrata u slučaju opasnosti prilikom iskrcavanja

3.1.2018. u 10:38
0
8
Nestrpljivi putnik iz aviona izašao na vrata u slučaju opasnosti prilikom iskrcavanja
0
Nestrpljivi putnik iz aviona izašao na vrata u slučaju opasnosti prilikom iskrcavanja
Foto: AFP
Nestrpljivi putnik koji je letio avionom kompanije Ryanair šokirao je prisutne kada je napustio avion koristeći izlaz u slučaju opasnosti dok je čekao da se ostali putnici iskrcaju na letu od Velike Britanije do Španije.
Smatra se da je riječ o 57-godišnjem Poljaku koji je završio na krilu aviona s putnom torbom dok se avion nalazio na pisti aerodroma u Malagi.

Radnici na aerodromu su ga uvjeravali da siđe na zemlju gdje su ga i zadržali, nakon čega ga je uhapsila lokalna policija.

Poljak je rekao da je bio frustriran zbog toga što je let iz Londona kasnio blizu sat vremena i da je trebalo još 30 minuta putnicima da se iskrcaju iz aviona.

Putnik Fernando del Valle Villalobos rekao je kako je primijetio da je muškarac nervozan te da je pretpostavljao da će na ovaj način napustiti avion.

"Aktivirao je alarm i izašao na vrata u slučaju opasnosti rekavši 'Idem preko krila'. Dugo je sjedio na krilu aviona dok ga posada nije uspjela vratiti unutra. Bilo je zaista nestvarno", dodao je.

Glasnogovornik Ryanaira rekao je da je ovim činom bila ugrožena sigurnost putnika te da je avion u Malagu sletio 1. januara.

"Aerodromska policija u Malagi je odmah uhapsila ovog putnika jer se ovaj njegov postupak krši sa španskim propisima o sigurnosti, čime će se dalje baviti vlasti Španije", zaključio je glasnogovornik Ryanaira.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: