{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nepalac oduševljava svojim umijećem s košarkaškom loptom

14.1.2016. u 20:03
4
8
Nepalac oduševljava svojim umijećem s košarkaškom loptom
4
 
Nepalac Thaneswar Guragal svoje sunarodnjake oduševljava umijećem s košarkaškom loptom.
Dvadesetčetverogodišnji Guragal nije posebno dobar košarkaš, ali s košarkaškom loptom zna brojne trikove. On loptu veoma uspješno vrti na različitim dijelovima svog tijela, na glavi, prstima ruku i nogu. Loptu može vrtjeti i držeći različite predmete, pa čak i na četkici za zube.

"Kad sam bio dijete, čuosam za Tembu Thseri Sherpu, koji je postao najmlađa osoba koja se popela na Mt. Everest. Odlučio sam uraditi nešto drugačije i praviti svoje rekorde. Gledao sam listu rekorda na internetu, sjedio sam satima i razmišljao koji rekord želim oboriti. Došao sam na ideju da oborim rekord u pimplanju lopte, što sam i učinio. Moj rezultat je 444 puta. Nakon toga sam odlučio brtjeti loptu, pa sam 2010. godine ušao u Gunnessovu knjigu rekorda. Loptu sam na prstu vrtio 20.87 sekundi", izjavio je Guragal.

Od tada se Nepalac usavršio, pa sad može izvoditi mnogo zahtjevnije trikove poput balansiranja predmeta, zbog čega je postao zvijezda u svojoj zemlji te nerijetko nastupa javno pred velikim brojem ljudi.

Odlučan je da postavi nove rekorde, a trenutno je fokusiran na balansiranje najvišeg objekta na bradi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: