Zanimljivosti
0

Neodoljiva sličnost s Hitlerom: Pub izazvao negodovanja

Sarajevo-x.com
Foto: Ana Nova
Foto: Ana Nova
Iako čelnicima puba pred otvaranje u Velikoj Britaniji nije bila namjera izazvati negodovanje, čini se da će ipak morati promijeniti sliku koja se nalazi na ulazu u objekt. Pub koji će biti otvoren u čast britanskog pjesnika Johna Masefielda, a čija slika na ulazu podsjeća na Adolfa Hitlera, morat će promijeniti taj "mali detalj" ukoliko želi izbjeći gnjev građana.

Slika treba predstavljati britanskog pjesnika Johna Masfielda, ali prema komentarima mnogih, ona jedino podsjeća na nacističkog vođu Adolfa Hitlera - u mlađim danima. Niko od građana kafić ne zove pravim imenom već ironično "Hitler".

Vlasnik kafića morat će prema svim prilikama promijeniti sliku na ulazu ukoliko želi izbjeći gnjev građana. Slika koja je izabrana kao "predstavnica" na ulazu u pub, prikazuje pjesnika Masefielda iz mlađih dana kada je imao brkove poput Hitlera.

"Istina je, zaista liči na Hitlera. Ali mi nismo ni razmišljali o tome sve dok nismo postavili sliku na ulaz. U pubu ima mnogo Masefieldovih slika iz različitih perioda njegovog života i htjeli smo da se ljudi na taj načinu upoznaju s njegovim djelom", izjavila je menadžerica puba Seanie Walsh.

Mnogi se pitaju je li ovo bio odličan marketinški trik ili zaista veliki propust.