{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Neobjavljena djela J. D. Salingera izaći će 2015. godine

25.8.2013. u 14:38
0
5
Neobjavljena djela J. D. Salingera izaći će 2015. godine
0
Neobjavljena djela J. D. Salingera izaći će 2015. godine
J. D. Salinger
Autori nove biografije pisca J. D. Salingera tvrde da su riješili jednu od najvećih misterija izdavaštva – šta je autor romana "Lovac u raži" radio tokom posljednjih pola stoljeća svog života.
Neobjavljena djela trebala bi izaći 2015. godine, tvrde David Shields i Shane Salerno, čija knjiga o Salingeru izlazi 3. septembra, dok Salernov dokumentarni film izlazi 6. septembra.

Autori tvrde da su za knjigu koristili dva odvojena i nezavisna izvora, čije su informacije dokumentovane i verifikovane.

Neobjavljena djela vratit će junaka "Lovca u raži", Holdena Caulfielda, a opisat će Salingerove godine tokom Drugog svjetskog rata i njegovo uranjanje u istočnjačke religije. Materijali sadrže i nove priče o porodici Glass i druge radove.

Izdavači se još uvijek ne izjašnjavaju o nadolazećim knjigama, kao ni Salingerov sin, Matt.

Nijedna nova Salingerova knjiga nije izašla od '60-ih godina, kada se autor povukao iz javnog života. Tokom posljednjih 50 godina, pojavio se beskrajni niz nagađanja šta je Salinger radio tokom samoproglašene penzije. Činjenica da je nastavio da piše je dobro dokumentovana, a i sam Salinger je, za New York Times, 1974. godine rekao da svakodnevno piše, ali samo za sebe.

Još uvijek se tačno ne zna šta je Salinger tačno sakrio u sefu u svom domu u Cornishu, New Hampshire. Njegovo imanje vode sin Matt i udovica Colleen O'Neill, koji o tome ne žele da govore od Salingerove smrti 2010. godine, a nisu ni sarađivali sa Salernom i Shieldsom.

Njihova biografija od 700 stranica sadrži dosta rijetkih fotografija i pisama, kao i nepoznate detalje iz autorovog života. Salerno je potrošio dva miliona dolara vlastitog novca i putovao širom SAD-a i Evrope u potrazi za materijalom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: