Dnevna doza radosti
94

Neobično prijateljstvo između haskija i patke izmamit će vam osmijeh na lice

L.K.
Prijateljstvo koje traje četiri godine svakodnevno iznenađuje ljude koji prolaze kroz Minnesotu, dok su građani već odavno navikli na dva nerazdvojna drugara. Pas Max i patka Quackers su najbolji prijatelji koji se ne odvajaju jedno od drugog čak ni kada idu spavati.

Nakon što je 12-godišnji pas Max izgubio svoju dugogodišnju prijateljicu Sashu, postao je veoma usamljen. Upravo je u tom periodu njegova porodica dobila nekoliko pačića, te je Max upoznao Quackersa, svog budućeg najboljeg prijatelja.

Quackersovi braća i sestre su bili preslabi i nisu uspjeli preživjeti, te je on ostao sam. To ga je zbližilo sa Maxom, pa su njih dvojica postali nerazdvojni prijatelji.

"Quackers nije imao prijatelja, a Max je stalno spavao pored njega tako da su se navikli jedan na drugoga. Nakon određenog perioda su počeli šetati zajedno, te se više nikada nisu razdvojili", kazao je za WCCO CBS Minnesota vlasnik patke i psa Patrick Riley.

Vlasnici dodaju kako njih dvoje redovno šetaju, jedu, piju i odmaraju zajedno. Građani Minnesote su oduševljeni, a prolaznici ih nerijetko fotografišu i dijele fotografije na društvenim mrežama, zbog čega su njih dvoje postali velika atrakcija.