{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Neobičan posao Milije Lukovića: U pijesku budvanskih plaža traži novac i zlato

A
18.10.2014. u 10:17
53
15
Neobičan posao Milije Lukovića: U pijesku budvanskih plaža traži novac i zlato
53
Neobičan posao Milije Lukovića: U pijesku budvanskih plaža traži novac i zlato
Foto: Anadolija
Kada u oktobru dođete na crnogorsko primorje i prošetate Budvom, uz more, očekivano je da vidite prazne plaže. Tako je i ove godine. Kafići, restorani brze hrane i ostali objekti koji su napravljeni na plažama ne rade. To je znak da je sezona završena. Ali ne za sve. Za nekoga je upravo počela, i trajat će sve do proljeća.
Slučajno šetajući jednom budvanskom plažom, novinar Anadolu Agency (AA) ugledao je čovjeka sa jednim aparatom, kako traži nešto u pijesku. Bio je to Milija Luković, stanovnik budvanskog mjesta Buljarica. Milija posjeduje detektor za metal, i tako pokušava u pijesku naći sitan novac i zlato.

"Nalazim sitan novac, zlato. Ljeti ne dolazim na plažu da tražim novac, jer je gužva, na plažama su ležaljke. Sada kada je završena sezona kupanja, za mene počinje sezona traženja. Kada svi odu, ja radim“, kaže ovaj Budvanin.

On navodi da svaki dan ne dolazi na plažu. Bira vrijeme dolaska i opredjeljuje se po talasima.

"Ne izlazim svaki dan na plažu. Ugavnom to radim kada su talasi. Međutim, danas su slabi talasi, ali uprkos tome našao sam 50 eura“, priča Milija i vadi iz džepa šaku punu metalnog novca.

Na crnogorskim plažama sa detektorom za metal je kako kaže već 14 godina. Pamti dane kada bi sakupio i po 200 eura.

"Danas je 50 eura, ali pamtim i dan kada sam našao 200 eura. To mi je rekord kada je u pitanju novac sakupljen tokom jednog dana. Bude nekada i hiljadu eura dnevno, ali u zlatu. Ali ne žalim se, nađe se malo zlata, malo sitnog novca, i nakupi se. Međutim, bude dana da se ništa ne nađe“, kaže za AA Luković.

Iako je kako kaže već 14 godina na plaži, tražeći sitan novac, 2011.godina se posebno pamti.

"Mogu reći da sam tokom zime 2011.godine, dakle nakon što je završena sezona kupanja ostvario najbolju zaradu. Slobodno mogu reći da je to bila najberićetnija godina. Tada sam sakupio negdje oko 10 hiljada eura“, prisjeća se ovaj Budvanin, koji je kako i sam kaže spojio lijepo i korisno.

"Ovo je za mene hobi, hodam po pijesku. Ali se i isplati takođe, nađe se pomalo novca“, ističe Luković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: