Svidjelo im se
122

Nenajavljena posjeta: 200 ovaca završilo u dvorištu jedne porodice u Kaliforniji

Klix.ba
Da ništa nije neugodnije od nametljivog gosta koji ne shvata vaše znakove da je vrijeme da ide kući uvjerila se i porodica Russo iz kalifornijskog grada Lincolna kojoj je u dvorište svratilo 200 ovaca.

Gradske vlaste koriste ovce kako bi očistile rastinje koje može pridonijeti šumskim požarima, a u jednom trenutku je 200 ovaca završilo u dvorištu porodice Russo. Scott Russo je ispričao za CBS da on i njegova supruga često posmatraju ovce koje se vraćaju sa ispaše te da su, u želji da njihove kćerke imaju bolji pogled, odlučili otvoriti vrata dvorišta.

"Brzo su ušle unutra i prije nego smo skontali šta se dešava bilo ih je na stotine. Nismo znali šta da radimo", rekao je Scott Russo.

Scott je stampedo ovaca uspio snimiti mobitelom, a cjelokupnu situaciju prati i njegova smiješna interpretacija ovog nesvakidašnjeg događaja. Scott je prvobitno vikao na ovce poručujući im da idu, no životinje su se oglušile na njegovu naredbu. Za to vrijeme, njegova supruga Erin odvela je kćerke u kuću.

"Bježite iz mog dvorišta", govori Scott pokušavajući otjerati ovce iz dvorišta, a zatim priznaje da ne zna šta da radi.

Ubrzo mu je u pomoć pristigla i Erin koja je s dječije trampoline udaraljkama uplašila ovce. Za to vrijeme Scott je pomoću svojih nespretnih pastirskih vještina ohrabrivao ovce da izađu objašnjavajući im da je zapravo sve bila "veoma loša ideja". Sve u svemu, ovaj nesvakidašnji događaj imao je sretan kraj, a priča je nasmijala i korisnike društvenih mreža.