Kolekcija košta 12.000 funti
2

Nemogućnost rađanja nadoknađuje lutkama beba

Klix.ba
Alice sa svojim bebama
Alice sa svojim bebama
Kada su doktori rekli Alice Winstone, koja je majka petero djece, da zbog zdravstvenih razloga ne može više rađati, ona je odlučila da svoj dom ispuni lutkama beba.

Tridesetdevetogodišnjakinja je toliko opsjednuta brigom za novorođenčadi da je potrošila hiljade funti na kupovinu lutkica koje se sada nalaze svuda u kući. Iako troje od njeno petero djece još uvijek žive s njom u kući, Winstone je tokom posljednjih sedam godina potrošila 12.000 funti na kupovinu lutki koje izgledaju kao da su žive.

Njena opsesija lažnim bebama, od kojih neke koštaju i po 1.200 funti, je prije pet godina dovela do toga da se njen muž Chris odselio iz kuće. Winstone je prvu lažnu bebu kupila za 180 funti, nakon što ju je vidjela na pozadini jednog magazina. Kako sama kaže, odmah se zaljubila u tu lutku.

Ubrzo nakon toga je kupila još 13 komada, a poslije toga više nije mogla prestati. I pored toga što se desilo s njenim mužem, Winston kaže da osjeća veliku povezanost sa lutkama.

Nakon posljednje trudnoće, kada je rodila svoje najmlađe dijete Jessicu, koja sada ima 12 godina, doktori su Alice Winstone rekli da ima krvni poremećaj, zbog kojeg bi još jedna trudnoća bila izrazito rizična. Zbog svog zdravstvenog stanja Alice ne radi, nego po cijeli dan provodi kući i brine se o lutkama, prenosi Daily Mail.

"Pokušala sam se brinuti o mačkama. Čak sam se brinula i o pravoj djeci. Međutim, nisam mogla da podnesem onaj trenutak kada moram reći zbogom. Počela sam se brinuti o lutkama kao o svojoj djeci. Chris nije shvatao moju ljubav prema njima. On jednostavno nije razumio. Mislio je da je ovo samo glupa opsesija. Nikada ne bih ostavila svoje lutke zbog Chrisa. Mi dolazimo zajedno u paketu", rekla je Winstone.

Chris još uvijek posjećuje kuću, jer troje od njegovo petero djece još uvijek živi tu. "Naravno da svoju djecu volim više od ovih igračaka. Znam da ove lutke nisu stvarne. Nisam luda", kazala je Winstone.