Njih Rusi nisu uplašili
0

Neki su se još jučer šalili sa ratom: U slučaju 3. svjetskog kupujem litre votke, nema bježanja

I. B.
Mnogi Hrvati nisu se uplašili 3. svjetskog rata (Ilustracija: Shutterstock)
Mnogi Hrvati nisu se uplašili 3. svjetskog rata (Ilustracija: Shutterstock)
Kako je već poznato, Balkanci su skloni zbijanju šala pred ozbiljne, a neki i u ozbiljnim trenucima, a jedna od tema dotakla se i rata.

Jučer je, prije manje od 24 sata, na stranici Crazy Croatia osvanulo pitanje "Što biste napravili u slučaju da dođe do 3. svjetskog rata?", a sve do danas stizali su brojni komentari.

Neki Hrvati odmah su se javili pišući kako je njihova zemlja već dvije godine u opsadnom stanju, misleći na pandemiju, te da je ovo nastavak plana u kojem se bogati još više bogate, a sirotinja umire.

Bilo je i onih koji su se, ne mogavši predvidjeti da će rat u Ukrajini započeti tek nekoliko sati poslije, našalili sa ovim pitanjem, a neki od komentara u kojima se spominje Rusija, nizali su se i danas.

"Kupila bih 10 litara votke i, ako dođu Rusi, rekla im 'Dobrodošli'. Stara sam za bježati, možda su podmitljivi", napisala je jedna korisnica prije 13 sati.

Još jutros nizale su se brojne šale
Još jutros nizale su se brojne šale

"Neće doći do trećeg svjetskog, Rusija je ozibljno shvatila Plenkovićevo upozorenje", još jedan je od komentara sa najviše lajkova.

Mnogi su pisali kako bi se odmah odselili u različite zemlje, a sama stranica odgovorila je i takvima te dobila podršu u vidu lajkova.

"Možda je najbolja stvar ostati u Hrvatskoj jer smo ipak toliko nebitni globalno", napisali su.

Neke od šala bile su na račun organa vlasti u državi.

"Kako kaže naš predsjednik - u rat ide sirotinja, pa bi nas bilo puno u njemu", jedan je od komentara.

"Ne bi to došlo do nas. Ne da vlada, treba imat kovid potvrdu", još jedan je od njih.

A javili su se i neki koje nije bilo briga šta će se desiti.

"Pogledao bi to na dnevniku i onda u četvrtak na 'Provjerenom' i to je to", našalio se jedan od korisnikaaludirajući da je po pitanju rata u svojoj državi mrtav hladan.

Pojedinima ovo pitanje nije bilo tako smiješno, pa su poželjeli da se takvo što nikada ne ostvari, a bilo je i onih koji su izrazili podršku Ukrajini.

"Bože, čuvaj ukrajinski narod. Oni dijele našu sudbinu", zaključio je jedan korisnik.