{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naučno dokazano: Plavuše nisu manje inteligente od drugih žena

A
2.6.2014. u 18:16
252
67
Naučno dokazano: Plavuše nisu manje inteligente od drugih žena
252
Naučno dokazano: Plavuše nisu manje inteligente od drugih žena
Grupa naučnika je uradila istraživanje kojim su dokazali da tvrdnja kako su plavuše manje inteligentne nema naučnu potporu, iako je inteligencija plavuša nerijetko predmet šala.
Naime, kako piše britanski Daily Mail, najnovije istraživanje je otkrilo da je boja kose, ustvari, kako kažu istraživači, "samo površinska stvar", jer zavisi od samo jednog slova genetskog koda.

Profesori sa Stanford univerziteta u Kaliforniji ističu da mijenjanje samo jednog "slova" genetskog koda može, naprimjer, brinetu pretvoriti u plavušu, dodajući kako to nema nikakav utjecaj na sam nivo inteligencije.

Opsežna naučna studija američkih profesora jasno je pokazala da boja kose ne utječe na inteligenciju i da plavuše nisu ništa manje inteligentne od žena koje imaju drugu boju kose.

"Genetski mehanizam koji kontroliše plavu kosu ne mijenja biologiju bilo kojeg drugog dijela tijela", izjavio je profesor David Kingsley.

Istraživači su također dokazali i da gen koji je "zadužen" za plavu kosu nije u vezi sa bojom očiju, naglasivši da plava kosa i plave oči nisu u genetskoj vezi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: