Poštena starica
0

Našla 100.000 dolara i vratila ih vlasnici

Sarajevo-x.com
Billie Watts s unukom
Billie Watts s unukom
Amerikanka Billie Watts pronašla je u toaletu jednog restorana torbu sa skoro 100.000 dolara u njoj. Ipak, odlučila je da se ne povede krilaticom: ko nađe - njegovo.

Ova 75-godišnjakinja, inače korisnica socijalne pomoći, kaže da ju je vrag iskušavao u momentima kad je ugledala novac.

"Imam velikih problema sa zubima. Pomislila sam kako bih ih mogla popraviti", priznala je, ali je ipak odlučila torbu vratiti vlasniku.

"za torbu je bila zakačena koverta puna novca. Uzviknula sam: O bože! U cijelom svom životu nisam vidjela toliko novca. Prebrojala sam, bilo je 97.000 dolara", prisjeća se Wattsova koja je restoran napustila ponijevši torbu.

Nakon što je s mužem došla kući, potražila je informacije o vlasniku, ali je pronašla samo fotografiju žene s dvoje djece. Nazvala je restoran Cracker Barrel i rekla im da je kod njih našla izgubljenu torbu.

Nakon 15 minuta njen telefon je zazvonio. Pozvala je vlasnica i opisala izgubljene stvari, torbu, kovertu i fotografiju. Ubrzo su se našle na parkingu. Žena ju je izgrlila ne gledajući u torbu, osim što je izvadila fotografiju.

"Rekla je da je to jedina fotografija njene kćerke i unuke koju je imala, a novac je bio od prodate kuće i svih stvari koje je imala unutra", rekla je starica čiju priču je objavio USA Today.

Žena čija torba je pronađena ponudila je 1.000 dolara Wattsovoj, ali je ova odbila.

"Taj novac nije moj. Nisam imala prava. Roditelji su me učili da ne uzimam ono što mi ne pripada", kaže ona.