|

Napuštena paralizovana mačka i pas najbolji prijatelji

Napuštena paralizovana mačka i pas najbolji prijatelji
76
Klix.ba
18.1.2014. u 11:55
60
komentara
76

dijeljenja
Napuštena paralizovana mačka i pas najbolji prijatelji
Paralizovana mačka i pas postali su najbolji prijatelji nakon što su pronađeni napušteni na autocesti na Floridi. Mačka Ruth se ne može kretati, a pas Idgie je njen vjerni čuvar.
Idgie je toliko vezan za Ruth i razvio je jak zaštitnički odnos da su spasioci jedva uspjeli prići i odnijeti ih jer je pas stalno režao, lajao i htio ih napasti.

Par je dobio ime po glavnim likovima u filmu "Friend Green Tomatoes" koji su također bili vrlo bliski.

Iako Ruth može micati samo prednjim šapama izgleda dobro očuvana i zdrava.

"Zaista ne znamo šta nije uredu s njom. Mislimo da se možda rodila s ovim defektom", rekla je Diane Gagliano iz Seminole County Animal Servicesa, te ispričala kako su ih pronašli:

"Bila je to zaista čudna situacija. Oboje su pronađeni u dobrom stanju, nisu bili prljavi niti pothranjeni, što nam govori da su imali dom."Jacqueline Borum koja vodi udruženje za životinje "Project Paws" udomila je ove prijatelje.

"Svaki put kada Idgie dobije novu igračku prvo je donese mački i pokaže joj. Viđali smo prijateljstva između mačke i psa i ranije ali nikada ovakvo", rekla je Borum.

Idgie i Ruth spavaju zajedno naslonjeni jedno na drugo, a kada se neki drugi pas pokuša približiti Idgie odmah reži i laje dajući do znanja da je Ruth zaštićena.
Prijavi grešku


Komentari (60)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...