|

Napravljena potpuna rekonstrukcija glave psa nakon teškog oštećenja

Napravljena potpuna rekonstrukcija glave psa nakon teškog oštećenja
0
Klix.ba
16.5.2019. u 09:21
21
komentara
0

dijeljenja
Napravljena potpuna rekonstrukcija glave psa nakon teškog oštećenja
Veterinari u Velikoj Britaniji izvršili su zahtjevnu rekonstrukciju lica, koja je spasila život psu koji je zadobio teške povrede glave kada ga je udario motocikl, prenosi BBC.
Bella, devetomjesečna ženka njemačkog ovčara, odvezena je u Veterinarski centar Pride nakon što je udarena motociklom u Belperu, u Derbyshireu, u oktobru prošle godine.

Veterinar koji je operirao Bellu je rekao da je CT njene glave izgledao kao da gleda slagalicu. Na kraju, operacija je prošla uspješno i pas se sada izuzetno dobro oporavlja.

CT glave ove ženke njemačkog ovčara otkrio je višestruke frakture lobanje, dok su nos i dio lobanje dislocirani.

Foto: Scarsdale Vets Foto: Scarsdale Vets


"Do ovog trenutka, ozbiljnost njenih povreda, iako se sumnjalo, nije bila toliko očigledna, ali kada smo videli CT, djelovalo je kao da gledate slagalicu", rekao je Rosario Vallefuoco, vaterinar koji je izveo operaciju.

Snimak je također pokazao kako su mali komadi kosti iz Bellinog nosa i lobanje bili labavi, što je trebalo ukloniti kako ne bi izazvali dodatne probleme. S obzirom na to da su i njeni zubi bili oštećeni, čeljust joj je morala biti stabilizirana pomoću žičanog okvira.

"Ona se oporavlja izuzetno dobro i estetski gledano nikada ne biste rekli da je imala nesreću, uzmemo li u obzir početne CT snimke. To je nešto na što smo veoma ponosni", kazao je Vallefuoco.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...