Nije za osobe slabog srca
0

FOTO / Napravit će bazen na 38. spratu između dvije zgrade

Klix.ba
Kada se 2016. godine ovaj projekat završi, izgrađeni bazen će spajati dva tornja Sky Habitata u Singapuru. Sa 509 apartmana, ovaj kompleks u centralnom dijelu predgrađa Bishan će pružati nevjerovatan pogled na okruženje.

Vlasnici stanova će sa jednog na drugi toranj moći prelaziti preko visećih mostova na 14. i 26. spratu.

"Iako će po svojoj strukturi spadati u nebodere, stanovnici Sky Habitata će imati osjećaj kao da žive u kući. Prirodna prozračnost, zelene bašte, viseći mostovi i otvorena šetališta će stvarati takav osjećaj. U isto vrijeme, stanovnici će moći uživati i u luksuznim objektima", kazao je Wong Heang Fine, direktor CapitalLand Tesidential za Singapur, kompanije koja gradi nebodere.

Najupečatljiviji detalj cijelog kompleksa će ipak biti otvoreni bazen, koji će bit izgrađen na 38. spratu i koji će spajati dva tornja.

Arhitekt koji je projektovao kompleks, Moshe Safdie, je već i ranije projektovao slične bazene. On je u projektu Marina Bay Sands u Singapuru, koji je vrijedio četiri milijarde funti, bio ključni dizajner. Tom prilikom je dizajnirao 150 metara dug bazen na 55. spratu zgrade.