Dinamitni izum
0

Napravio rakete u obilku voštanih bojica

Sarajevo-x.com
John Coker
John Coker
John Coker, koji je oduvijek pokazivao veliku strast prema eksplozivu, dizajnirao je rakete koje izgledaju kao veliko pakovanje voštanih bojica. Još kao dječak je uživao u pravljenju raketa, ali kad je odrastao pružila mu se prilika da napravi mnogo opasniju i veću raketu.

Nakon što mu je prijatelj rekao za rakete, koje je ranije osmislio, da podsjećaju na voštane boje, odlučio je da ih napravi u tom obilku. Ove šarolike rakete počeo je da pravi 1998. godine, a tek ih je nedavno lansirao u pustinji američke države Nevada.

Lansirane su iz kutije koja podsjeća na klasičnu kutiju voštanih bojica. Iako je izgledao kao dječija igra, ovaj projekat to nije bio. Uspio je lansirati četiri od osam raketa.

Zelena, smeđa, žuta i narandžasta su neočekivano ostale u kutiji. Od četiri ispaljene rakete, ljubičasta je pronađena sa oštećenjima.

John je bio zadovoljan realizacijom svog dugogodišnjeg projekta, mada misli da je mogao i bolje.

"Bilo mi je malo neugodno kad su lansirane samo četiri rakete, zbog ljudi koji su došli da gledaju. Ipak sam uživao i u konačnici sam zadovoljan što nakon 20 godina imam priliku da se igram kao i svi odrasli momci", rekao je John, prenosi Daily Mail.