Zanimljivosti
0

Nakon zamjene beba u bolnici prije 30 godina, slučajno pronašli sina

Sarajevo-x.com
Kineski bračni par iz Malezije nakon 30 godina sumnje o zamjeni beba, slučajno je pronašao svog biološkog sina te sada razmišljaju o tužbi protiv bolnice.

Par je, kako tvrde, uvijek sumnjao da je možda došlo do zamjene beba. Dječak koji je odrastao u njihovom domu imao je taman ten i uopšte nije ličio na “roditelje”, zbog čega su i zlonamjerni susjedi uvijek govorili da je bio plod ljubavne afere Teove žene.

Teov biološki sin je izjavio kako je i on uvijek sumnjao da nie sin muslimanskog bračnog para Zulhaidi te je čak sa 13 godina pobjegao od kuće, jer je osjećao kako “jednostavno ne pripada tamo”.

Prije osam godina, njegova sestra ga je slučajno primijetila u prodavnici u kojoj je radio. Uvjerena da je on pljunuta slika njenog oca, nagovorila je svoju porodicu da dođu i sami ga vide. Odmah su napravili i DNK test, koji je potvrdio da se zaista radi o ocu i sinu.

Zulhaidi Omar sada želi napustiti islam i promijeniti ime u ime svog pravog oca, što bi moglo predstavljati problem u državi u kojoj se promjena vjere smatra za neoprostiv grijeh.