Zanimljivosti
0

Nakon seksualne igrice završio s viljuškom u penisu

Klix.ba
Ljekari bolnice Canberra iz Australije uklonili su 10 centimetara dugu metalnu viljušku iz muškarčevog penisa koja je tu završila nakon seksualne igrice.

Sedamdesetogodišnji muškarac došao je u bolnicu i žalio se na krvarenje iz genitalija. Potom je priznao kako je stavio komad pribora za jelo u uretru u pokušaju samozadovoljavanja.

No pokušaj je završio kobno i viljuška se zaglavila a umjesto zadovoljstva muškarac je osjetio vleiku bol. Stid je uspio savladati nakon 12 sati i potražio je ljekarsku pomoć.

Viljuška je bila toliko duboko u muškarčevom tijelu da je ljekari nisu mogli vidjeti, piše The International Journal of Surgery.

No kad su je uz pomoć rentgena uspjeli locirati morali su koristiti različite metode uz pincetu i obilno podmazivanje kako bi je uklonili.

Procedura je bila uspješna i stariji muškarac je poslan kući bez posljedica.

Prema ovom izvještaju prava je rijetkost pronaći strane predmete u donjem urinarnom traktu.

Četkice za zube, olovke, ključevi, plastične čaše, toplomjeri, biljke i povrće, zmije, vosak i ljepilo su predmeti koji su pronađeni u tijelu ljudi.

Većina pacijenata zbog stida ne dođu odmah doktoru već pokušaju sami izvaditi predmet, no samo se još više povrijede. Predmeti najčešće završe u tijelu na zabavama kada su pod utjecajem alkohola ili droga.

No, iako to rade iz zabave, ljekari upozoravaju da postoji opasnost od infekcije koja može imati i smrtne posljedice.