Razočarani penzioner
0

Nakon osam godina uočio da mu nedostaje dio slagalice

Sarajevo-x.com
Jack Harris
Jack Harris
Britanski penzioner Jack Harris je skoro osam godina proveo u sastavljanju slagalice i kada je došao do kraja uočio je da mu jedan dio nedostaje. Potom je bezuspješno pretražio cijelu kuću da pronađe izgubljeni dio kojim bi konačno završio slagalicu od 5.000 dijelova.
Njegova porodica čak je i proizvođača upitala mogu li 86-godišnjaku obezbjediti rezervni dio slagalice koji mu nedostaje. Kompanija Falcon Games odgovorila je da više ne proizvodi tu slagalicu.

Jack je slagalicu dobio 2002. godine za Božić od svoje snahe Eve Harris koja je mislila da će to biti izazov za oca njenog supruga, prenose britanski mediji.

Harris je svake godine dobijao po jednu slagalicu koju bi potom uspješno sastavio, ali sa ovom posljednjom je bilo potpuno drugačije.

Penzioner kaže da je slagalicu, koja pokazuje djelo "Povratak izgubljenog sina" francuskog slikara Jamesa Tissota, počeo kao i druge. Međutim, njegova bitka trajala je skoro osam godina, a slagalica nije dovršena.

"Mislili smo da se radi o nekoj šali, jer se on uvijek hvalio kako brzo sastavi slagalicu", rekla je njegova snaha. "Bilo je divno kada je konačno završio slagalicu, ali nismo mogli vjerovati kada smo uočili da nedostaje jedan djelić, a on je bio potpuno razočaran. Tužno je što slagalica nikada neće biti dovršena."