Organizatori zadovoljni
148

Nakon koride organizovana akcija čišćenja Čevljanskog polja

I. S.
Organizatori Čevljanske koride su nakon završetka ove manifestacije zajedno s mještanima napravili veliku akciju čišćenja i potpuno očistili ovu prirodnu ljepotu od otpada.

"Iskreni da budemo, ove godine bilo je mnogo manje smeća da se očisti. Prije održavanja koride apelovali smo na posjetioce da ne bacaju smeće gdje stignu, a i podijelili smo veliki broj vreća za smeće, tako da nam je posao u čišćenju olakšan. Izgleda da su naši apeli urodili plodom i drago nam je da su livade na Čevljanovićima čiste 24 sata nakon održavanja manifestacije", naveli su organizatori.

Dodali su da svi svi zajedno moramo čuvati prirodu i misliti na buduće generacije. Pozitivno je to što na Čevljanskoj koridi, koja se održala 29. i 30. jula, nije zabilježen nijedan incident.

"Posebno nam je drago da je korida protekla bez tuča, a sigurno da za to pored policije velike zasluge pripadaju zaštitarima Nove Game na čelu sa direktorom Alijom Jašarevićem", kazali su.

Ove godine na koridi nisu bile plesačice. Jašarević je ranije objasnio ovu odluku.

"Nakon dugogodišnje analize smo odlučili da to ipak malo strši bh. kulturi i našim običajima i da to nije za ovakav ambijent gdje dolaze porodice sa djecom, suprugama. To je za druge lokalitete, barove. Nije u duhu bosanske tradicije i mislimo da će naići na pozitivan odjek i kod posjetitelja, ali i kod onih koji su protiv svega ovoga", rekao je.