Albanija
0

Nakon dvanaest godina otkrila metak u obrazu

Sarajevo-x.com
FOTO: Ilustracija
FOTO: Ilustracija
Tek nakon dvanaest godina Albanka Mrike Rrucaj je otkrila da se u njenom obrazu još uvijek nalazi metak koji ju je pogodio 1997. godine za vrijeme nemira u Albaniji, objavio je BBC.

Mrike Rrucaj je ranjena 1997. godine za vrijeme demonstracija u Albaniji, ali doktori su kazali da je metak prošao kroz njen obraz. Međutim, nedavno je osjetila bol i otišla liječniku koji je konstatovao da se metak još uvijek nalazi u obrazu.

"Ležala sam u krevetu kada me metak ranio. Suprug me odmah odvezao u bolnicu, koja je, također, bila prepuna ranjenika. Liječnik me pregledao i kazao da je metak prošao kroz moj obraz. Svih ovih dvanaest godina ništa nisam osjetila dok me jedno jutro nije probudio bol", ispričala je Rruckaj prisjećajući se događaja iz 1997. godine.

U to vrijeme u Albaniji su izbile masovne demonstracije i više od 3000 ljudi je ubijeno.

"Tada su bolnice bile prepune ranjenika i zato ne mogu kriviti svog kolegu što nije primjetio da se u Mrikeinom obrazu još uvijek nalazi metak. Bilo je puno ranjenih i poginulih i ljekari nisu imali vremena za detaljne preglede pacijenata", kazao je Fatos Olldashi, šef neurohirurgije albanske vojne bolnice braneći kolegu koji je tada pregledao Rruckaj, dodajući da je nevjerovatno kako Mrike toliko godina nije primijetila da se u njenom obrazu još uvijek nalazi metak.

"Možemo okriviti liječnika koji ju je pregledao, ali ako se vratimo u 1997. godinu shvatit ćemo da liječnicima nije nimalo bilo lako. No, na sreću Mrike je ipak otkrila da se u njenom obrazu još uvijek nalazi metak i uspješnom operacijom on je izvađen", naglasio je Olldashi.