|

Nakon 55 godina pronašla sestru i otkrila da su blizanke

Nakon 55 godina pronašla sestru i otkrila da su blizanke
12
Klix.ba
8.12.2012. u 08:03
3
komentara
12

dijeljenja
Nakon 55 godina pronašla sestru i otkrila da su blizanke
Blizanke Jenny Lucas i Helen Edwards nisu znale jedna za drugu 55 godina. Razdvojene su po rođenju. Jenny je dana na usvajanje i odrasla u porodici koja joj je pružila potrebnu ljubav i dom. Helen je ostala sa biološkom majkom i odrasla u problematičnoj porodici s nasilnim očuhom.
Jedna za drugu su saznale 2003. godine, a kada su se 2007. godine srele mislile su da su polusestre. Vremenom su shvatile da imaju previše sličnosti: način na koji drža šoljicu za kafu, te obje imaju čivave za ljubimce.

U 2009. godini uradile su DNK test i otkrile da su sestre. Nisu sumnjale da su blizanke jer su imale različite datume rođenja. No, daljnjom istragom je utvrđeno da su rođene 2. decembra 1948. godine i da su dvojajčane blizanke. Helen je tada shvatila da je 15 mjeseci njenog života "izbrisano" jer su je roditelji ubijedili da sada ima 62 godine, a ne 64 kako je analizom utvrđeno.
"Lagali su mi oko datuma rođenja cijeli život. Svi ti veliki datumi, poput mog 21. rođenadna su bili velika laž. Ali otkriti da smo nas dvije blizanke je bilo vrlo emotivno i presretna sam", rekla je Helen.

Jenny je tražila svoju biološku porodicu 12 godina. Jedan period je živjela na Floridi, pa se vratila u Veliku Britaniju.

"Imala sam pet operacija u bolnici u Newcastleu gdje je Helen radila i nikada se nismo srele", rekla je Jenny pričajući o čudnim situacijama. Čak su skupa letile u istom avionu u dijelu gdje je dopušteno sjedenje s ljubimcima.

"Toliko puta smo bile blizu susreta da to što smo blizanke zaista ima smisla jer je nama suđeno da budemo zajedno", rekla je Jenny.

Jenny i Helen su nerazdvojne već pet godina. Ni danas nisu saznale razlog zbog kojeg su ih njihovi roditelji razdvojili niti kako je dozvoljeno Jennyno usvajanje.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...