{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najveća maketa grada i željeznice na svijetu

S
25.3.2009. u 19:48
1
2
Najveća maketa grada i željeznice na svijetu
1
Nakon devet godina mukotrpnog rada braća Gerrit i Frederick Braun napravili su najveću maketu željeznice na svijetu koja se sastoji od deset kilometara duge pruge i 700 maketa vozova.


Braća blizanci Gerrit i Frederick Braun ponosni su vlasnici 'minijaturne zemlje čuda' koju grade već devet godina, a projekat još nije ni izbliza gotov.

'Minijaturna zemlja čuda' sadrži imaginarne ali i stvarne prirodne lokacije kao što su američki Grand Canyon i Mount Rushmore, te jedan švicarski muzički festival. Pored zgrada i prirodnih atrakcija, maketa sadrži i 160.000 ljudskih figura kao što su naprimjer prostitutke na ulicama ili policajci koji izvlače leš iz rijeke.

Pored vozova, na maketi se nalazi i veliki broj figura automobila i aviona.Naime, dvojac iz Hamburga planira dodati još par kilometara pruge te još mnoštvo vozila i građevina, a projekat bi trebao biti gotov do 2014. godine.

'Plan nam je napraviti tako stvarnu maketu grada u kojem bi se svaki čovjek mogao izgubiti. Ovo nije samo maketa, ovo je za one koji znaju sanjati', rekao je Frederick Braun.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: