{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najveća maketa grada i željeznice na svijetu

S
25.3.2009. u 19:48
1
2
Najveća maketa grada i željeznice na svijetu
1
Nakon devet godina mukotrpnog rada braća Gerrit i Frederick Braun napravili su najveću maketu željeznice na svijetu koja se sastoji od deset kilometara duge pruge i 700 maketa vozova.


Braća blizanci Gerrit i Frederick Braun ponosni su vlasnici 'minijaturne zemlje čuda' koju grade već devet godina, a projekat još nije ni izbliza gotov.

'Minijaturna zemlja čuda' sadrži imaginarne ali i stvarne prirodne lokacije kao što su američki Grand Canyon i Mount Rushmore, te jedan švicarski muzički festival. Pored zgrada i prirodnih atrakcija, maketa sadrži i 160.000 ljudskih figura kao što su naprimjer prostitutke na ulicama ili policajci koji izvlače leš iz rijeke.

Pored vozova, na maketi se nalazi i veliki broj figura automobila i aviona.Naime, dvojac iz Hamburga planira dodati još par kilometara pruge te još mnoštvo vozila i građevina, a projekat bi trebao biti gotov do 2014. godine.

'Plan nam je napraviti tako stvarnu maketu grada u kojem bi se svaki čovjek mogao izgubiti. Ovo nije samo maketa, ovo je za one koji znaju sanjati', rekao je Frederick Braun.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: